Friday, March 18, 2016

Resepi Daging Masak Berlada Air Asam


Daging masak air asam berlada
(Nama asal boleh je)


Bahan-bahan:

Daging (direbus, di goreng n dipotong nipis2)..
1biji bawang merah sederhana
3 ulas bawang putih
Sedikit halia
Air asam
5 helai Cili kering (ikut kepedasan)


Cara-cara:
Kisar bawang merah, bawang putih & halia
Tumiskan bahan kisar tadi..
Masuk kan cili kering yang di gunting..biarkan sekejap
Masukkan daging yang dihiris nipis..
Biarkan sekejap or sampai daging lembut..
Masukkan air asam..
Perasakan garam..

Siap!

Sedap weh..
Siap ratah lagi kitorg..


Tips: Air asam jengan di masuk sebelum daging sempat lembut. Sebab kalau masuk awal, daging tu tak lembut dah. Sama jugak kalau untuk kentang.

No comments:

Post a Comment